Υλικά : 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο-2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι-2 φλ. τσαγιού τριμμένα καρότα-2 φλ. τσαγιού ζάχαρη- 1 φλ. τσαγιού καρύδια κοπανισμένα (προαιρετικά)- 1 φλ τσαγιού καφέ κονιάκ - 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα-γαρύφαλλο-5 αυγά - 1 μπέικιν παουντερ-2 βανίλιες
Εκτέλεση: Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτουμε το λάδι σιγά-σιγά. Προσθέτουμε το αλεύρι , τα καρύδια ,το μπέικιν πάουντερ , τις βανίλιες , την κανέλα-γαρύφαλλο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε το μίγμα στα αυγά και τα χτυπάμε στο μίξερ. Βάζουμε τα καρότα τα ανακατεύουμε λιγο και τα βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45΄